mgš

Vabimo vas na predstavo Male gledališke šole Gimnazije Jurija Vega Idrija, IGRALČEVA NOČNA MORA, ki bo v Rudniški dvorani Idrija v dveh terminih:

Premiera 27. 4. 2012, ob 20.00.

Ponovitev 13. 5. 2012, ob 20.00.

Igrajo: Blaž Tončič, Jan Jezeršek, Urška Kofol / Ana Eržen, Jasna Kofol / Anja Brelih, Katja Miklavčič / Dijana Čataković, Marko Serafimovič

O predstavi:
Christopher Durang
IGRALČEVA NOČNA MORA
Ana Kržišnik režiserka, dramaturginja in mentorica
Ana Eržen kostumografinja in glasbena opremljevalka
Blaž Tončič in Anja Brelih scenografa
Urška Rupnik koreografinja in mentorica za ples
Marko Serafimovič oblikovalec
Edvard Božič lučni in tonski mojster


Predstava Igralčeva nočna mora ameriškega avtorja Christopherja Duranga je komična in tragična hkrati in govori o morastih sanjah igralca, ki se znajde na odru, pa ne ve niti v kateri predstavi, niti ne zna nobenega besedila. Izgubljen sredi odra, tava med njemu neznanimi liki, ki govorijo njemu neznano besedilo, sam pa poskuša v vsej tej zmedi ohraniti trezno glavo in nekako komunicirati s čudaškimi osebami. Igralec, v sanjah izgubljen na odru, med različnimi liki in različnimi besedili, je hkrati metafora človeka, prav tako izgubljenega v svetu, ki je z rojstvom vržen v neznani svet, v katerem se mora znajti in pač odigrati svojo vlogo. Ob Shakespearovem verzu “Ves svet je oder, in vsi moški in ženske zgolj igralci« se tudi sprašujemo, kako igramo svojo življenjsko vlogo, kljub temu, da ne znamo besedila.


Produkcija Mala gledališka šola Gimnazije Jurija Vege Idrija, zanjo Borut Hvalec


Na predstavi bo Dijaška skupnost GJV Idrija zbirala prostovoljne prispevke za socialno šibke dijake Gimnazije Jurija Vege Idrija. Zahvaljujemo se za vse prispevke!


Dostopnost