Skoči na glavno vsebino

Delavci in učenci šole so 3. 12. 2016 za Dan odprtih vrat Čipkarske šole  pripravili vrsto aktivnosti, ki so se pričele z Novoletno delavnico klekljanja za odrasle. Udeležilo se je je 15 kandidatk. Učno gradivo zanjo sta pripravili Anka Jamšek in Maja Svetlik , idejno zasnovo  in pripravo vzorca za klekljanje pa Meta Gregorač.  Istočasno je potekal  prikaz klekljanja učencev v programu Čipkarske šole Idrija za otroke in mladino, pod mentorstvom učiteljice Dragice Česnik.

Ta dan je bila odprta tudi šolska trgovina Čipkarnica, kjer so bili na voljo izdelki iz idrijske čipke z 20 % popustom.  Izdelki Čipkarske šole  so bili občanom in drugim obiskovalcem Barbarinega sejma  ponujeni tudi na stojnici na mestnem trgu, za kar sta poskrbeli Maja Svetlik in Metka Fortuna.

Dogajanje je popestrilo tudi predavanje Rosite D’Ercoli, poznavalke zgodovine čipkarstva na Goriškem, z naslovom ”Medsebojni vplivi čipkarskih šol v Gorici in v Idriji od 1919 – 1945”. Predavanje je bilo izvedeno v italijanskem jeziku, tolmačenje je izvajala Sandra Poljanec. Predavanja se je udeležilo 25 slušateljev.

Dostopnost