Skoči na glavno vsebino

V preteklih tednih  tega  šolskega leta je bilo v skladu z letnim delovnim načrtom izvedena omenjena preventivna dejavnost in sicer, tako kot pretekla leta, v obliki osmih dvournih delavnic.  Animator delavnic je bil, na priporočilo  našega dolgoletnega sodelavca,  terapevta Kramlija, dr. Igor Krašna, ki ima prav tako dolgoletne terapevtske izkušnje ne samo z odvisniki, temveč tudi z zaporniki, brezdomci in njihovimi družinami. Poudarek teh delavnic, z naslovom KAJ LAHKO PRIČAKUJEM OD ŽIVLJENJA, je bil na zavedanju dijakov v odnosu do samega sebe, svojih ciljev in vrednot, kot močnih dejavnikov v borbi proti različnim oblikam odvisnosti in zasvojenosti.

V delavnice so bili tudi tokrat zajeti vsi dijaki prvih in  drugih letnikov, vseh treh izobraževalnih programov, saj so zgodnja najstniška leta najbolj občutljivo obdobje za razvoj osebne identitete.

Delavnice smo ocenili ne samo kot koristne, temveč, po izjavah dijakov,  tudi zanimive. Všeč pa niso bile seveda tistim, ki imajo na tem področju že določene probleme in se oklepajo obrambnega mehanizma zanikanja težav.

 

 

Dostopnost