Skoči na glavno vsebino

Gimnazija Jurija Vege in CUDHg sodelujeta pri izvedbi Projekta Erasmus+ ReCreate History

V preteklosti smo že poročali o zanimivem projektu, v katerega se je vključila Gimnazija Jurija Vege Idrija – PoUstvarjanje zgodovine s pomočjo 3D, oblikovanja igric in virtualne resničnosti – v katerem z dijaki preko raziskovanja zgodovinskih dejstev, pripovedovanja zgodb in fotogrametrije želimo ustvariti 3D računalniško igrico.

Aktivnosti so v polnem razmahu: zgodovinski viri so raziskani, zgodba za izdelavo 3D računalniške igre je pripravljena, izdelava 3D modela s pomočjo fotogrametrije je v teku. Procedura je zahtevna, izbrani objekt – Antonijev rov – pa ne najenostavnejši za izvedbo kakovostnega fotografiranja, ki omogoči pretvorbo oz. povezavo fotografij v 3D model. S fotografiranjem smo začeli že spomladi, žal pa ga moramo ponoviti in upamo, da ga bomo v najkrajšem možnem času uspešno zaključili. Tu bi se radi zahvalili prizadevnim dijakom in prijaznim sodelavcem CUDHg Idrija, ki so nam vedno na razpolago, pripravljeni pomagati in se sproti prilagajajo našemu urniku ter nam omogočajo fotografiranje.

Vsi upamo, da bomo projekt čim uspešneje pripeljali do konca in rezultate lahko uporabili tako za promocijo šole kot Idrije in njene zgodovine, predvsem pa še enkrat dokazali, da Gimnazija Jurija Vege in lokalna skupnost (v tem primeru CUDHg) odlično sodelujemo, pri tem pa sledimo našemu sloganu: »Z nasmehom za uspehom«.

Dostopnost