Skoči na glavno vsebino

Leto 2015 bo v zgodovini Gimnazije Jurija Vege Idrija zapisano kot eno najuspešnejših. Dijaki šole so bili aktivni na številnih področjih, veliko je bilo takih, ki so se uveljavili z odličnimi rezultati v državnem in svetovnem merilu. Izjemne rezultate šole ceni tudi idrijski župan Bojan Sever, ki je ob začetku novega leta na sprejem povabil najuspešnejše.

Na sprejem so bili povabljeni zlati maturanti Deja Čuk, Melita Flander in Denis Kavčič, Andraž Rupnik kot dobitnik treh zlatih priznanj in srebrnega priznanje na tekmovanju iz matematike in mlad raziskovalec, Jernej Šavli, ki je kot član ekipe Slovenije prejel zlato priznanje na tekmovanju iz sintezne biologije (iGEM) v ZDA (Boston) in več priznanj na različnih državnih tekmovanjih, Matic Erznožnik je prejel dve zlati priznanji na tekmovanju iz matematike in srebrno priznanje na tekmovanju iz fizike, Maj Kristan je bil dobitnik zlatih priznanj na tekmovanjih iz fizike in kemije in Jernej Štremfelj, odličen dijak, udeleženec številnih tekmovanj, ki s svojim inštrumentom – harmoniko – predstavlja pravega ambasadorja kulture, saj sodeluje na vseh šolskih in izvenšolskih prireditvah na izjemno visoki ravni. Maja Šubic, Teja Kosmač in Julija Križaj so si povabilo zaslužile za pridobljeno srebrno priznanje na državnem srečanju mladih raziskovalcev, Krkino nagrado za mlade raziskovalce ter 1. mesto in zlato priznanje na mednarodnem tekmovanju Mostratec v Braziliji.

Župan je v svojem nagovoru najprej povedal, da z naklonjenostjo spremlja živahno dogajanje na idrijski srednji šoli. Z zadovoljstvom je čestital vsem, ki so v preteklem letu s svojim delom opozorili nase doma in v svetu.

Dijakom je svetoval, da se na svoji izobraževalni poti preizkusijo tudi v tujini, kjer si bodo v še večji konkurenci pridobili znanje in neprecenljive izkušnje. Kot župan si bo prizadeval, da bo Idrija z možnostjo zaposlovanja v industriji in družbenih dejavnostih postala še bolj privlačna za zaposlovanje mladih. Zato upa, da se bodo po koncu študija vrnili v Idrijo in doma uresničili svoje poklicne ambicije. Galerija.

Dostopnost