Skoči na glavno vsebino

Škofijska klasična gimnazija 4.11. – 6. 11. 2021

Sedem dijakov naše šole in sicer Denis Jurca in Sare Zećiri iz 3. b, Selma Šakanović in Almedina Čović iz 3. m ter Jani Božič, Dino in Dina Šakanović iz 2. m smo se pod mentorstvom Tanje Pirih v času od 4. 11. do 6. 11. 2021 udeležili inovacijskega kampa, ki je potekal na Škofijski klasični  gimnaziji. Vseh prijavljenih dijakov je bilo kar 56, in sicer iz 6 različnih šol.  Sodelovale so ŠKG, Gimnazija Franceta Prešerna, SEPŠ Koper, Gimnazija Jurija Vege Idrija, Moste in Gimnazija Šentvid.

Dijaki GJV in SEPŠ Koper pa smo v Zavoda sv. Stanislava tudi vse dni prespali.

Predstavil se nam je podjetnik gospod Urban Ropotar, ki nam je tudi zastavil izziv, kateri je bil

KAKO BI S PRODAJO IZBRANEGA PRODUKTA CILJNI PUBLIKI NA SVOJI SPLETNI STRANI USTVARILI PROFIT?

Po skupinah smo nato iskali ideje in možne rešitve za podani izziv.  Pred in po kosilu smo imeli z mentorjem  Jernejem Pangeršičem  predavanje in delavnice o prototipiranju. Po koncu pa smo se razdelili po sobah in imeli preostanek dneva prosto.

Drugi dan smo začeli z delavnico o poslovnem modelu CANVAS, katerega smo nato izdelali po skupinah za našo rešitev izziva. Nato je še sledila delavnica o inoviranju, ki nam je predaval Aleš Ugovšek v angleščini zaradi  gostov,  profesorjev iz Avstrije, ki so nas prišli obiskati. Nato pa smo nadaljevali z oblikovanjem našega poslovnega modela po skupinah in pripravo na predstavitev pred komisijo.

Tretji dan smo začeli s predstavitvijo o javnih nastopih,  predavali sta Petra Ilar in Teja Primožič. Ob 10 h smo nadaljevali z delom in se pripravljali na nastop. Ob 13 uri smo pričeli s predstavitvijo po skupinah. Po predstavitvah je sledila razglasitev zmagovalca. Najboljšo rešitev na zastavljeni izziv je prispevala skupina dijakov v kateri je bil tudi dijak naše šole Dino Šakanović.  Predstavili so prodajni izdelek lesene zobne ščetke.

Almedina Čović

Dostopnost