Skoči na glavno vsebino

Minulo soboto je v naši  gimnazijski telovadnici potekal letošnji Grajski večer, na katerem je ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV nastopila sopranistka Elvira Hasanagić.
Programska rdeča nit so bile arie Giusepeja Verdija, ki jih je ugledna sopranistka zapela s polnim žarom. V dveh točkah programa se ji je pridružil tenorist Branko Robinšak. Orkester je samostojno odigral uverturi k Verdijevim operam Moč usode in Sicilijanske večernice ter še medigro iz Mascagnijeve Cavalerije rusticane. V tradicionalnem dodatku sta operna solista odpela še skoraj ponarodelo napitnico iz Verdijeve Traviate in z njo sklenila lep glasbeni večer. Ta bi bil še lepši, če bi vreme dopuščalo izvedbo na grajskem dvorišču. Zadnje tri točke programa sta bili dve ariji in duet iz Verdijeve opere Luisa Miller, ki jo bodo pod vodstvom češkega dirigenta Davida Šveca in v režiji Lutza Hochstraatea 29. februarja prihodnje leto uprizorili na odru ljubljanske opere. V izvedbi bosta nastopila tudi Elvira Hasanagić in Branko Robinšak.
Zelo pomlajen radijski orkester je vodil dirigent Simon Krečič, ki je kot umetniški vodja mariborske opere specialist za glasbene izvedbe opernih del.

Dostopnost