Skoči na glavno vsebino

»Idrijski ris« I.

  1. Maj – 22. Junij 2020

V času šolanja na daljavo so dijakinje in dijaki 1.b GJV Idrija skozi likovno ustvarjanje predstavili svoj odnos do mesta Idrija. S prepletanjem različnih motivov (arhitektura, klekljanje, rudnik, žlikrofi…) so narisali svoj pogled na mesto in nekam umestili tudi sebe (portret, detajl, senco telesa …). Ker smo bili omejeni z likovnim materialom, so ustvarjali s svinčnikom in če so hoteli tudi z barvicami. Risbo so skušali čimbolj osenčiti. Ustvarjalke tega tedna so Nika Bizjak, Vita Grudnik, Lana Jereb in Nina Kavčič

»Idrijski ris II.«

V drugem tednu vam predstavljamo mlade umetnice iz prvega letnika, ki se zelo dobro rokujejo s svinčnikom.

S prepletanjem različnih motivov (arhitektura, klekljanje, rudnik, žlikrofi…) so narisale svoj pogled na mesto in nekam umestile tudi sebe (portret, detajl, senco telesa…). Ker smo bili omejeni z likovnim materialom, so ustvarjale s svinčnikom in če so hotele tudi z barvicami. Risbo so skušali čimbolj osenčiti.

Ustvarjalke tega tedna so Tina Istenič, Ela Ribar, Tajda Razpet in Vita Čar.

 

“Idrijski ris III”

 

V tretjem tednu vam predstavljajo svoj pogled na mesto dijaki in dijakinje iz prvega letnika. Kam pa oni najraje zahajajo? Vsekakor malo bolj ven iz naše grape, nekateri tudi malo višje, če ne realno, pa vsaj z umetnostjo. Zelo so se potrudili! Ustvarjali so: Špela Čuk, Maruša Sara Carli, Sare Zečiri in Tit Bajc.

 

»Idrijski ris IV.«

Še zadnjič letos vam predstavljamo fotografije risb dijakov in dijakinje iz prvega letnika, ki prikazujejo svoj pogled na Idrijo. Risbe nam ponujajo sprehod po mestu skozi njihove oči.

Ustvarjalci tega tedna so Evelina Svetličič, Lovro Vehar Menegatti in Anej Bevk Peternelj.

Dostopnost