Skoči na glavno vsebino

V soboto, 11., in nedeljo, 12. februarja 2017, je na Vrhniki potekalo Državno dvoransko prvenstvo v organizaciji Lokostrelske zveze Slovenije. Tekme se je udeležilo 226 tekmovalcev iz 28 klubov.

Martin Mihevc – član Lokostrelskega društva Logatec in  dijak 1. letnika programa strojni tehnik na Gimnaziji Jurija Vege Idrija, je na sobotni tekmi v kategoriji kadeti – ukrivljeni lok postal državni prvak. V nedeljo je v absolutni kategoriji člani – goli lok dosegel odlično 3. mesto. Martin je bil v nedeljo tudi član ekipe Lokostrelskega društva Logatec, katera je v kategoriji absolutno – ukrivljeni lok zasedla odlično 3. mesto. Na tekmi je nastopil tudi dijak Jan Modrijan, ki je v kategoriji kadeti – ukrivljeni lok zasedel 12. mesto.

V soboto, 18. 3. 2017,  pa so v Žalcu organizirali  Državno dvoransko prvenstvo osnovnih in srednjih šol. Tekmovanja se je udeležilo 300 lokostrelcev iz 115 slovenskih osnovnih in srednjih šol.

Gimnazijo Jurija Vege Idrija, sta na tekmovanju zastopala dijaka 1. letnika programa strojni tehnik Martin Mihevc in Jan Modrijan.

V kategoriji dijaki – ukrivljeni lok je Martin Mihevc zasedel 4. mesto, Jan Modrijan pa 14. mesto.

Obema iskreno čestitamo za uspešne nastope!

 

Dostopnost