Skoči na glavno vsebino

Na tradicionalni prireditvi ob novem letu, ko na šoli gostimo glasbeno skupino – darilo ZPM Idrija – smo se v uvodnem delu poklonili tudi prazniku države, dnevu samostojnosti in enotnosti. Dijaki nekaterih razredov so namreč napisali svoja voščila šoli, kraju šolanja in Sloveniji, izbor teh voščil pa je prebrala skupina drugošolcev.
ŠOLI :  Veliko uspešnih in aktivnih dijakov, ki bodo predstavljali šolo.

Šoli želim sredstva, s katerimi bo lažje podpirala razne obšolske dejavnosti in ekskurzije.

Želim si čim več dobrih odnosov med vsemi, čim boljšega vzdušja in pozitivne energije.

Želim, da bi šola ohranila medsebojne odnose med dijaki in učitelji in omogočila ustrezno okolje za uresničitev ciljev.

Želim si medvrstniške sprejetosti in tolerance drugačnosti. Še več tematskih zvoncev, ki nas idilično posprejmejo v vsako šolsko uro.

Šoli želim veliko uspehov, odprtosti za nove predloge in ideje. Veliko motivacije in podpore dijakom ter profesorjem.

IDRiJI:  Idrija, pred kratkim si na volitvah dobila novega župana. Vzgoji ga tako, da bo odprt, razumevajoč in poslušen do tvojih občanov, usmerjen k napredku in delu v dobrobit vseh prebivalcev, predvsem pa takšen, kot si ga sama najbolj želiš.

V prihajajočem letu ti, Idrija,  želim novih sprememb;  da bi bile tvoje ulice polne veselih meščanov in prijetnih otroških nasmeškov. Da bi kot mesto zaživela.

Idriji želim, da bi še naprej ohranjala svojo tradicijo in bila nanjo ponosna.

Idriji želim, da bi se čim bolj razcvetela in zaživela z mladimi ljudmi; da bi bilo v prihodnosti čim več dogodkov, ki bi popestrili dogajanje.

Državi:  Draga moja Slovenija!

Ker se 2018 bliža koncu, ti za naslednje leto želim, da bi se Slovenci znali bolj povezati in da bi se več naredilo na področju ekologije – da bi našo naravo ohranili tako lepo, kot je.

Želim ti uspešno delo v evropskem okolju in čim boljše mednarodne povezave brez konfliktov. Da bi se razvijala in postala bolj prepoznavna v svetu.

Želim ti gospodarsko rast, da bi bilo vedno manj brezposelnih in tistih, ki s svojimi dohodki komaj pridejo skozi mesec.  Da bi bila pravična do vseh, ki si to zaslužijo. Da bi bila odločna in rešila vse probleme, ki med državljani ustvarjajo spore. Želim ti politično stanovitnost in oblilo pravilnih odločitev na vseh področjih. Da bi se delalo po moralnih vrednotah.

Med tvojimi prebivalci se nenehno večajo razlike, zato ti želim, da bi v novem letu znala prisluhniti šibkim in nemočnim ter bolje sprejemala drugačnost. Želim ti veliko pozitivnih sprememb in srečnih ter zadovoljnih delavcev; tudi mladih, ki so željni znanja in so pripravljeni ostati v domovini ter se zanjo boriti. Da bi znala mlade pritegniti, da se ne bodo odseljevali.

Predvsem pa … VEČ PONOSA, VENDARLE SMO SLOVENCI POSEBEN NAROD!

Dostopnost