Skoči na glavno vsebino

Dragi dijaki in dijakinje!

Naša šola spada med manjše šole, a ima vse, kar ponujajo večje in verjamemo, da še veliko več. Izkazuje se, da je prav majhnost naša velika prednost. Dijaki k nam prihajajo z različnih osnovnih šol (Idrija, Spodnja Idrija, Cerkno, Črni Vrh, Žiri, Logatec, Vrhnika, Rovte in Most na Soči). V običajnih razmerah se lahko med seboj srečujejo in spoznavajo pri zunajšolskih dejavnostih, projektih, na tednih športa in ekskurzijah. Skupaj ustvarjajo različne šolske dogodke in prireditve. Žal bo tudi prihajajoče šolsko leto zaznamovala epidemija, zato vseh dejavnosti, ki jih v normalnih okoliščinah izvajamo, ne bo moč izvesti. Potrudili se bomo, da pouk vendarle ne bo vezan samo na šolski prostor, da smo navzlic vsem omejitvam uspeli najti rešitve, ki bodo popestrile vaše šolsko leto. Globoko v srcu nosim upanje, da bomo s svojim odgovornim odnosom do sebe in drugih pripomogli k temu, da bo šola ostala odprta do zaključka šolskega leta.

Želimo si, da bi se pri nas počutili varne in sprejete! Zavedamo se, da je srednješolsko obdobje pomemben del vašega obdobja, zato je končni cilj jasen! Navzlic vsem omejitvam naj Iz vseh vas naj zraste tisto najboljše kar nosite v sebi, mi pa vas bomo pri tem spodbujali in usmerjali.

»Čast tistemu, ki se moti, ki ne doseže cilja spet in spet, ker ni uspeha brez truda, ker ni truda brez napak, tistemu, ki ve, da bo v najboljšem primeru slavil veličastno zmago, v najslabšem primeru pa, če mu ne uspe, da je bil vsaj neizmerno pogumen!«

 Theodore Roosevelt

ravnateljica Karmen Vidmar, prof.

Dostopnost