Skoči na glavno vsebino

Spoštovani dijaki in starši!

Upam, da ste poletni čas preživeli čim manj stresno in čim bolj sproščeno.

Skupaj z učiteljskim zborom se intenzivno pripravljamo na novo šolsko leto, ki se bo po trenutnih napovedih zaradi pandemije Covid-19 začelo v drugačnih razmerah, kot smo jih sicer vajeni.

V šolo se vračajo vsi učenci istočasno, vendar smo morali na šolah sprejeti ukrepe za preprečitev širjenja okužb v skladu s priporočili NIJZ, to pa pomeni, da vseh dejavnosti, na katere smo na šoli izjemno ponosni, žal ne bomo mogli izvesti.

Organizacijo pouka in druge aktivnosti v času razsajanja bolezni bomo staršem predstavili na roditeljskih sestankih. Te bomo v skladu s priporočili NIJZ za vse letnike, razen za prve, organizirali virtualno. Prav tako bodo večinoma na daljavo potekale govorilne ure. O terminih roditeljskih sestankov in govorilnih ur boste pravočasno obveščeni.

V tem obdobju bodo v šolo smeli vstopati le zaposleni in dijaki, preostali le z utemeljenim razlogom, po predhodni najavi.

Da je pouk na daljavo res skrajna rešitev in da ne more nadomestiti izobraževanja v šoli, se lahko tudi brez vseh rezultatov analiz strinjamo vsi, zato si moramo prizadevati tako vi, dijaki in starši, kakor mi zaposleni v šoli, da bomo ostali zdravi in da bomo naredili vse, kar je v naši moči, da šolsko leto, četudi v nekoliko okrnjeni obliki, izpeljemo do konca. Zato apeliram na vas že sedaj, da dijaki v šolo prihajate zdravi in da se držimo ukrepov, s katerimi vas bodo učitelji seznanili ob začetku šolskega leta!

Potek in organizacija prvega šolskega dneva bo objavljena na spletni strani šole, najkasneje v petek, 28. 8., pred tem pa boste dijaki prvega letnika gimnazije o razvrstitvi v oddelek obveščeni po elektronski pošti preko šolske svetovalne službe.

Karmen Vidmar, ravnateljica

Dostopnost