Skoči na glavno vsebino

DSC 04961

Dijaki programa mehatronik operater in strojni tehnik, ki so sodelovali na  natečaju obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije (OVE in URE) v okviru projekta “Obnovljivi viri energije v primorskih občinah” in dosegli prvo mesto so se vrnili iz pet dnevne (26.8.-30.8) ekskurzije po Švici, katero so dobili za nagrado.

V kategoriji inovativni izdelek so prvo mesto osvojili:

Leon Mohorič in Mitja Likar iz drugega letnika programa mehatronik operater z izdelkom “Veterna elektrarna” in Nejc Pirih iz drugega letnika programa strojni tehnik z izdelkom “Maketa razsvetljave”. Namesto Nejca Pirih se je ekskurzije udeležil Mirnes Lozić.

 

Dijaki so si skupaj z mentorjema Tanjo Pirih in Jurijem Drevom udeležili zelo poučne in zanimive ekskurzije. V mestu Melide so si ogledali Švico v malem, v Winterthurju so si ogledali švicarski znanstveni center Technorama in mesto Zürich in živalski vrt v njem. Četrti dan ekskurzije pa so se slovenski otroci srečali s švicarskimi iz šole Kantonsschule Enge v Zurichu, kjer so oboji predstavili svoje projekte. Po predstavitvah pa so skupaj obiskali razstavo v Umweltareni in se preizkusili v vožnji z električnimi avtomobili. Zadnji dan pa jih je pot vodila še v tovarno čokolade Alprose.

Za poučno in nepozabno ekskurzijo bi se radi zahvalili organizatorju natečaja GOLEA – GORIŠKI LOKALNI ENERGETSKI AGENCIJI iz Nove Gorice.

Dostopnost