Skoči na glavno vsebino

Prvi šolski mesec je mimo in za nekatere naše dijake je bil športno zelo pester in uspešen. Najprej so 3. letniki uživali na Tednu športa na Malem Lošinju od 2.9. – 7.9.2019.

V petek 13. 9. 2019 se je ekipa dijakinj (Pia Brelih, Neža Lampe, Urša Lapanja, Alja Poljanšek in Lena Bogataj) uspešno borila na področnem tekmovanju v Odbojki na mivki v Šempetru pri Gorici in dosegla 4. mesto.

V soboto, 21. 9. 2019, so šolo na Šolskem državnem prvenstvu v gorskih tekih na Smledniku zastopali naslednji dijaki: Golob Gašper, Jereb Jan, Jereb Tine, Rožič Jakob, Lampe Neža, Leban Manja, Tušar Teja. V močni konkurenci so osvojili odlična mesta. Najboljša je bila Teja Lampe, ki je osvojila 3. mesto. Ekipno so dijaki osvojili 2. mesto, dekleta pa 1. mesto.

V sredo 25. 9. so imeli dijaki 4. letnikov športni dan. Udeležili so se lahko kolesarjenje do Male gore ali pa aktivnosti v Soča fun adrenalinskem parku v Solkanu. Začela so se tudi že medrazredna tekmovanja v malem nogometu za dijake.

Dijaki pa so zelo uspešni tudi na izven šolskih športnih tekmovanjih: Minuli konec tedna je v Ledeni dvorani mesta Dečin na Češkem potekalo Svetovno prvenstvo v Street dance show-u, kjer je mala mladinska skupina, kjer nastopata tudi naši dijakinji Vita Velikanje in Aneja Kacin osvojila naslov svetovnih prvakinj!

V soboto, 28.9.2019 je potekal Vzpon na Hleviše, kjer je prav tako sodelovalo kar nekaj naših dijakov tekačev in kolesarjev: Jakob Rožič je v teku  dosegel 6. mesto, kolesarji pa: Jan Jereb 3. mesto, Tine Jereb 4. mesto, Nace Gnezda 5. mesto, Matevž Mrak 6. mesto in Enej Logar 7. mesto.

Vsem udeležencem športnih tekmovanj iskreno čestitamo za uspehe!

Dostopnost