Skoči na glavno vsebino

Dijaki programa mehatronik operater in strojni tehnik so se udeležili podelitve nagrade Energy Globe, ki je potekala v okviru gospodarskega foruma „Mesti prihodnosti: Dunaj in Ljubljana“.

Nagrado so si prislužili s projektom »By bicycle in the neighborhood«, ki je bil  izmed 1500 projektov iz 177 držav izbran za najboljši nacionalni projekt.

Dijaki  so pod mentorstvom Tanje Pirih in v sodelovanju z Mladinskim centrom Idrija predstavili projekt, katerega cilj   je, da se v mestu Idrija uvede možnost izposoje koles, ki bi jo koristili dijaki,  obiskovalci Mladinskega centra Idrija in celotno prebivalstvo mesta. Dijaki so izračunali tudi prihranke in zmanjšanje izpustov CO2 za primer, če bi se vozili s kolesom.  Glede na število dijakov, ki se sedaj vozi z motorjem smo izračunali, da bi na mesec zmanjšali izpuste CO2 za 0,486 tone.

ENERGY GLOBE AWARD je danes najbolj prestižna energetsko – okoljska  nagrada v okviru Združenih narodov in Programa za okolje, ki poteka na svetovni ravni. Cilj projekta ENERGY GLOBE AWARD je ustvariti zavedanje o potrebnih rešitvah za naše okoljske probleme in pokazati, da lahko vsak od nas  prispeva svoj del.

 

Več o projektu si lahko najdete na spletnem mestu:   http://www.energyglobe.info/slovenia2016?cl=en&id=197631

Dostopnost