Skoči na glavno vsebino

Podjetniška ideja TICK TOCK TIME  je na državnem tekmovanju Moje podjetje, ki je potekalo v petek 10. 5. 2024 v Ljubljani na Gospodarski zbornici Slovenije,  osvojila prvo mesto v kategoriji KROŽNO GOSPODARSTVO.

Izmed 25 finalistov državnega tekmovanja Moie podjetje, ki ga organizira Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih so komisijo prepričali z didaktično uro, ki je povsem trajnostna, saj je narejena iz odpadnih zamaškov in lesa.

Arijan Kazić,  Nik Alašević in Enej Kofol so pod mentorstvom Tanje Pirih reševali problem velikega števila zavrženih igrač, slabe motorike otrok in prevelike odvisnosti od elektronskih naprav.

Kot rešitev so ponudili didaktično uro, ki združuje 4 različne oblike učenja v eni igrači.

Tick tock time je didaktična igra, ki spodbuja učenje otrok,  otroci se skozi igro učijo barve, oblike, številke in uro.  Podlaga ure je narejena iz recikliranega lesa. Oblike likov katere se vstavlja v uro so narejene iz odpadnih zamaškov oz. reciklirane plastike.

Kupec lahko izbira leseno podlago, ki v sredini lesene plošče ne bo poslikana in tako  lahko vsak s svojo domišljijo ustvaril svojo personalizirano uro (risanje, barvanje, bleščice,..).  Lahko pa bo izbral že poslikano uro ali pa da mu jo poslikamo po njegovi želji.

Poleg didaktične igre bo v paketu priloženo tudi lepilo in urni mehanizem. S tem bo kupec imel možnost, da  po uporabi igrače,  fiksno prilepi like in od zadaj pritrdi mehanizem in tako didaktično igračo spremeni v prvo stensko uro za otroka ali pa  je odlično darilo za strice, tete, dedke in babice. S tem igrača po uporabi ne postane odpadek.

Zapisal Arijan Kazić

Foto: JA Slovenija – Tadej Kreft

Dostopnost