Skoči na glavno vsebino

V sklopu projekta Rastem s knjigo smo prvi letniki prejeli v dar pesniško zbirko Romeo in Julija iz sosednje ulice, literarno delo Vinka Möderndorferja.

Dobili smo  tudi posebno priložnost, da se z avtorjem pogovorimo v živo. Pred pogovorom smo skupaj s sošolci pripravili nekaj vprašanj za pisatelja. Izbrana vprašanja so mu nato zastavili dijaki, in sicer v četrtek, 25. aprila, v Galeriji Magazin nad Mestno knjižnico in čitalnico Idrija.

Zaradi šal, pripovedovanja o mladosti in dogodivščinah je bilo ozračje predvsem zelo sproščeno, njegova energija pa se je ujemala z našo najstniško. Vsi smo mu z veseljem prisluhnili in se nasmejali njegovim pripovedim o simpatijah in ljubezenskih zgodbah. Gotovo je vse presenetilo, ko nam je pripovedoval, kako je eno izmed svojih neobjavljenih del zažgal. Ko pa je videl naše začudene poglede, je svoje dejanje utemeljil s prepričanjem, da nisi pravi umetnik, če ne uničiš vsaj enega svojega dela. Največja tišina pa je zavladala, ko nam je s svojim žametnim glasom lepo in nežno zrecitiral dve pesmi iz svoje zbirke.

Za konec nam je še položil na srce, da na mladih svet stoji. In četudi se nam zdi, da na svet nimamo vpliva, je prav vsak sposoben z majhnimi stvarmi naš planet narediti boljši in lepši.

Srečanje je bilo res zanimivo in mislim, da smo prav vsi uživali v pogovoru.

 

Dostopnost