Skoči na glavno vsebino

Seznanjamo vas z izjemno priložnostjo za sodelovanje na izobraževalnem programu v ZDA to poletje.
Slovenija je ena od treh evropskih držav, ki jo je State Department letos izbral za sodelovanje v poletnem izobraževalnem programu Youth Leadership Program, namenjenem srednješolcem. Izmed prijav, ki jih bodo dobili, bo komisija izbrala šest slovenskih srednješolcev, ki se bodo od 5. do 25. avgusta 2018 v ZDA izpopolnjevali na temo vodilne vloge civilne družbe, medijskega opismenjevanja in podjetništva. Program bo potekal na Univerzi Bloomington v zvezni državi Indiana. Celotne stroške omenjenega izobraževanja bo financiralo ameriško Ministrstvo za zunanje zadeve.

Vsaka šola, tako tudi Gimnazija Jurija Vege, lahko na ta program nominira enega dijaka. Dijaki, ki ustrezajo idealnemu profilu kandidata, morajo biti nadarjeni, vsestransko angažirani, motivirani in mednarodno usmerjeni ter dobro obvladati angleški jezik.

Zainteresirani dijaki se lahko prijavite tako, da oddate esej v angleškem jeziku, v katerem opišite, zakaj si želite del poletja preživeti v Združenih državah Amerike. Več informacij o programu in prijava z esejem pri prof. Ester Mrak (ester.mrak@guest.arnes.si). Prijave se sprejemajo do vključno 8.5. 2018.

Dostopnost