Skoči na glavno vsebino

V  petek, 8. aprila,  se je na naši šoli, tako kot že vrsto let, odvijalo  tekmovanje mladih raziskovalcev, na katerem so se pomerili dijaki omenjene regije, ki so se želeli preizkusiti v znanstvenoraziskovalnem načinu dela, pridobivanja znanja ter izkušenj. Udeležili  so se ga  dijaki  Šolskega centra Nova Gorica, Gimnazije Tolmin, Škofijske gimnazije Vipava, in ne nazadnje dijakinji naše šole, GJV,  v spremstvu svojih mentorjev in ob sodelovanju številnih  članov komisij, ki so naloge ocenjevali in vrednotili.

Naslovi raziskovalnih nalog so zajemali različna področja, od ekologije, kemije, matematike, zgodovine in psihologije. Nekatere naloge  so bile precej interdisciplinarno povezane, npr.  elektrotehnika se je povezovala  s kemijo oz. strojništvom.

Večina nalog je bila zelo skrbno pripravljenih, kar 6 od 7 nalog se je namreč uvrstilo v drugi krog tekmovanja, to je državno tekmovanje mladih raziskovalcev, ki  bo 16. maja v Murski Soboti.

Vsi tekmovalci  so s svojo izdelavo in predstavitvijo nalog že osvojili bronasto priznanje. Čestitamo tudi našima dijakinjama Špeli Bratuš in Tjaši Gantar, ki sta pod mentorstvom prof. Nataše Graovac zelo kvalitetno zastopali našo šolo z raziskovalno nalogo s področja zgodovine: Kaplje in njihov čas.

Dostopnost