Skoči na glavno vsebino

sprejem1Po tem, ko se je včeraj ponoči v domovino vrnila trinajstčlanska ekipa Gimnazije Jurija Vege Idrija, ki je na srednješolskem svetovnem prvenstvu v orientacijskem teku na Portugalskem imenitno zastopala Slovenijo, so jim dijaki, učitelji in ravnatelj priredili svečan sprejem v šoli. Uspešne športnike so ob prihodu v šolsko avlo z ovacijami pozdravili zbrani dijaki in učitelji. Slovesno vzdušje je okrepilo izvajanje šolske himne, ki jo je zapela Klara Lukan.

Ravnatelj jim je ob podelitvi priložnostnih daril v krajšem nagovoru v imenu vseh dijakov in profesorjev šole čestital in povedal, da je medalja na svetovnem prvenstvu največji uspeh vsakega športnika. Kot šola pa smo lahko posebej ponosni, da je tako medalja kot ostale izjemne uvrstitve celotne ekipe plod kvalitetnih priprav, ki so bile poleg pomoči orientacijskega kluba Azimut, v veliki meri izvedene v sklopu šolskih interesnih dejavnosti pod vodstvom profesorja Roberta Vončine.
Naj še enkrat spomnimo, da je Peter Tušar na svetovnem prvenstvu v orientacijskem teku osvojil bronasto medaljo, kar je sploh prva medalja s svetovnega prvenstva za Slovenijo v tem športu. Odlični sta bili tudi Manca Cvek s četrtim mestom in Nuša Jeram z desetim mestom. Med skupno okrog 600 udeleženci iz 16 držav sta tako dekliška kot fantovska ekipa zasedli 5. mesto. K ekipnemu uspehu so prispevali še Katjuša Poljanšek, Aljaž Pavšič, Stanonik Simon, Urša Beguš, Suzana Poljanec, Maja Zajc, Andraž Rupnik in Nejc Lazar.

Dostopnost