Skoči na glavno vsebino

V letošnjem letu smo začeli z novim triletnim evropskim projektom ROOTS. Cilj projekta je promocija zdravega načina življenja (prehrana in gibanje), povečana okoljska ozaveščenost med mladimi ter izvajanje učnih vsebin v aktivnostih izven učilnic. Poti, ki so včasih služile različnim namenom (transportne, trgovske, romarske … poti) bomo s pomočjo aplikacije Wikiloc uporabljali za spoznavanje narave, raziskovanje svojih korenin in človekovega vpliva na okolje ter za izvajanje fizičnih aktivnosti na prostem kot del rekreacije. Z ekskurzijami vzdolž teh poti boste dijaki poleg znanja pridobili tudi različne socialne spretnosti za uspešno vključevanje v družbo ter izboljšali svoje jezikovne in digitalne kompetence.

Projekt vodi islandska šola, v njem pa poleg naše sodelujejo še šole iz Grčije, Španije in Švedske. Dijaki boste imeli možnost udeležbe na aktivnostih učenja in poučevanja v teh državah.

Če te zanima triletno sodelovanje v projektu, napiši motivacijsko pismo v angleščini, ki naj bo dolgo ca. 150 besed in vsebuje odgovore na naslednja vprašanja:

– zakaj bi želel sodelovati v projektu

– kako lahko pripomoreš k uspešnosti projekta ter

– v katerih mednarodnih aktivnostih na šoli si že sodeloval (na primer Erasmus+ projekti, Munog, Yrons, mednarodna izmenjava). Motivacijsko pismo pošlji na naslov GJV.Erasmusplus@gmail.com in sicer do ponedeljka, 11. decembra 2017.

Več informacij o projektu lahko dobiš na šolski spletni strani: https://gjv-erasmusplus.blogspot.si/

Pri izbiri dijakov za mobilnosti bomo upoštevali naslednje kriterije:

– motivacijsko pismo

– udeležba na drugih mednarodih aktivnostih

– socialna vključenost (ekonomska situacija, izvor, sposobnosti ali posebne potrebe)

– delo in angažiranost v projektu

Ko bomo prejeli in pregledali vaša pisma in preden odidemo na počitnice, se srečamo še na uvodnem sestanku.

Lepo vabljeni k sodelovanju!

Božena Rudolf, koordinatorica projekta ROOTS

Dostopnost