Skoči na glavno vsebino

Včeraj se je pet novinarjev z naše šole s svojo mentorico udeležilo zaključne prireditve Obrazov prihodnosti, ki je potekala v dvorani Lutkovnega gledališča. Po nagovoru odgovornega urednika Dnevnika Mirana Lesjaka in ministrice za šolstvo in šport, Maje Makovec Brenčič, je sledila slavnostna podelitev priznanj posamezni novinarski ekipi, ki jo je vodil akademski igralec Jan Bučar. Za kulturni program je poskrbel Omar Naber. Po končani prireditvi so vsi mladi novinarji z 31 srednjih šol  odšli na sprejem k predsedniku države, Borutu Pahorju, kjer so prisluhnili zanimivemu pogovoru z dobitnico Nobelove nagrade za mir leta 2003, Shirin Ebadi iz Irana. Na koncu so mlade ustvarjalce  organizatorji povabili še v Malo galerijo v Cankarjevem domu, na fotografsko razstavo treh Dnevnikovih fotografov z naslovom TO, KAR SO VIDELI.

Naj vas spomnimo, da si lahko prispevke 8 novinarjev in ilustratorke, ki so bili objavljeni v Dnevniku, 11. aprila,  ogledate na spletni strani Cajtnga.

Na spletni strani Dnevnika pa lahko preberete članek o obisku mladih novinarjev v predsedniški palači. https://www.dnevnik.si/1042818926/slovenija/obrazi-prihodnosti-na-letosnjem-srecanju-pahorja-z-mladimi-tudi-nobelovka-ebadijeva

Dostopnost