Skoči na glavno vsebino

V organizaciji dijakov 4.B Mance Pavšič in Matica Rupnika je letos na Gimnaziji Jurija Vege potekal projekt Božiček za en dan, ko so dijaki idrijske realke zbirali darila za otroke iz socialno ogroženih okolij. 

Akcija Božiček za en dan se v Sloveniji izvaja že enajsto leto, za sodelovanje in nakup darilc pa se zanima vedno več ljudi. V letošnjem letu bodo organizatorji obdarili kar med 13 in 14 tisoč otrok in starostnikov. Številke so precej lepe, a dejstvo je, da šteje sleherni nasmešek na otroških obrazih. 

Na Gimnaziji v Idriji smo se letos akcije lotili prvič. Pod taktirko dijakov in mentorice prof. Tine Mervic je dogodek stekel hitro, dijaki pa so z veseljem prispevali k izbiri in nakupu darila. Vsak razred je pripravil po eno darilo, ki je bilo potem dostavljeno na sprejemno točko v Mladinskem centru Idrija. Lepa in pohvalna gesta za vse dijake, ki so pokazali srčnost in v za marsikoga težkem obdobju priskočili na pomoč otrokom, ki se sicer na božično jutro ne bi razveselili daril pod smrečico. Dobro se z dobrim povrne!

Besedilo in foto: Matic Rupnik

Dostopnost