Skoči na glavno vsebino

Socialna pravičnost zajema pravičen odnos med posamezniki in njihovo družbo, kako bi bilo treba privilegije, priložnosti in bogastvo razdeliti med posameznike. Gre za  to, kako ohranjati in vzdrževati mir in stabilnost znotraj posamezne države. Poleg socialne pravičnosti, pa je pomemben del tudi solidarnost, ki socialno pravičnost še okrepi. Gre za prostovoljno družbeno podporo in medsebojno pomoč med ljudmi. Solidarnost  in sodelovanje je razlog za zmanjšanje revščine in slabih bivalnih razmer v Sloveniji in po svetu. S finančno, materialno in živilsko pomočjo je mogoče rešiti marsikatero stisko, s katero se soočajo naši bližnji in mimoidoči.

V ta namen se nam, dijakom predmeta BRSST, zdi pomembno ozaveščati o solidarnosti in socialni pravičnosti, saj se s tem srečujemo vsak dan, hkrati pa nam in bližnjim omogoča boljše življenje.

Da pa tudi mi v ta namen storimo dejanje, ki bo našo solidarnost potrdilo, smo se odločili, da bomo zamaške pijač, ki jih dobimo pri malici, zbirali v za to namenjenih vrečkah, ki se bodo po koncu malice odnesle v za to namenjen prostor nad koši za smeti na hodniku.

Dostopnost