Skoči na glavno vsebino

Dijake vseh srednjih šol vabimo, da izkoristijo edinstveno priložnost in se udeležijo enodnevne delavnice na temo zaščite intelektualne lastnine.
Delavnica je praktično naravnana, bistveni del delavnice je uporaba edine računalniške simulacije za zaščito intelektualne lastnine na svetu. Delo bo potekalo v skupinah 4-5 dijakov, skupine bodo medsebojno tekmovale, katera med njimi zna najbolj učinkovito zaščititi svojo intelektualno lastnino.

Gre za aktualno področje in povsem novo aktivnost, ki jo nudimo v okviru projekta SKOZ.

Zakaj mi bo znanje s tega področja koristilo?

Zaščita intelektualne lastnine je izjemno pomembno področje za vse raziskovalce, inovatorje, podjetnike in ustvarjalce na najrazličnejših področjih. Dijaki področja intelektualne lastnine v času šolanja žal ne spoznajo, kljub temu, da pogosto sodelujejo na projektih, raziskovalnih nalogah in drugih aktivnostih, na katerih ustvarjajo svoje izdelke, ki sodijo na področje intelektualne lastnine.

Kdaj in kje?

Delavnica bo potekala v petek, 27. septembra 2019, na Gimnaziji Vič, s pričetkom ob 11.00 in zaključkom ob 17.00 uri. Delavnica bo potekala v računalniški učilnici.

Kdo je predavatelj in kako poteka delo na delavnici?
Delavnico bosta vodila Richard Nugent in Jure Tomc.
Program je sestavljen iz dveh delov. Prvi del pokriva teoretične osnove intelektualne lastnine, drugi del delavnice pa predstavlja uporabo simulacije za zaščito intelektualne lastnine.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. V primeru jezikovnih zadreg bomo poskrbeli tudi za sprotno prevajanje v slovenski jezik.

Kje najdem več informacij in kako se prijavim?
Na delavnico se prijaviš preko povezave: https://platforma.skoz.si/projects/119/description/, na kateri najdeš tudi več informacij. Če še nisi uporabnik platforme SKOZ, se moraš pred prijavo na delavnico registrirati kot uporabnik.

 

Delavnica je brezplačna, število udeležencev je omejeno na 20.
Udeleženci bodo prejeli potrdilo o opravljenem izobraževanju.

 

 

Dostopnost