Skoči na glavno vsebino

Dijaško podjetje ReGarden je izmed 63 podjetji, ki so sodelovala z  Zavodom  za spodbujanje podjetnosti mladih in pod  mentorstvom Tanje Pirih, na tekmovanju za Podjetje leta, uvrstila v finale v dveh kategorijah.  Po opravljenih intervjujih pa je podjetje osvojilo prvo  mesto v kategoriji za najboljšo prilagoditev na COVID-19.

Dijaki so tekom šolskega leta spoznali metodologijo Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti, poslovni model Canvas  in tako izkusili vse faze vodenja podjetja, od ustanovitve podjetja s prodajo delnic, razdelitve nalog, samo izdelavo ter trženjem. Oblikovali so tudi logotip podjetja in spletno stran. Dodobra so spoznali tudi sami sebe in ugotovili, kako pomembno je sodelovanje v skupini za dosego skupnih ciljev.

Člani podjetja   so:  Patrik Felc, Tadej Gnezda, David Bogataj, Anej Pirih in Maks Božnar iz 4. Letnika strojni tehnik. Ker je bila letošnja tema Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih, krožno gospodarstvo, so se dijaki odločili za izdelavo vrtnega pohištva iz odpadnega materiala. Podjetje iz odpadnih avtomobilskih gum in odpadnih kolesnih obodov koles izdeluje unikatno, na vremenske vplive odporno in ugodno tipsko ali po želji kupca, vrtno pohištvo. Sedalna površina stolov in odlagalna površina mize je izdelana iz mozaika iz odpadnih keramičnih ploščic, plastičnih zamaškov in odpadnih Al ostružkov, prav tako po želji kupca.

Več o sami izdelavi si lahko ogledate na spletni strani:  https://podobnik07.editorx.io/mysite

Vse aktivnosti v tem šolskem letu je financiral SPIRIT Slovenija  – Projekt SPIRIT – Mladim se dogaja,  javna agencija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo

 

Dostopnost