Skoči na glavno vsebino

 

Preteklo soboto smo profesorice matematike povabile dijake 1. letnikov, da se nam pridružijo pri raziskovanju in učenju matematike. Prišla je več kot polovica prvošolcev.

Večina učencev se matematike v osnovni šoli ni veliko učila. Pri dobri razlagi so snov razumeli že v šoli.  V srednji šoli pa matematika zahteva malo več truda, učenja in  samostojnega dela doma. Ta sobota je bila namenjena prav samostojnemu delu doma, kako se spoprijeti z učbenikom , zbirko vaj, šolskim zvezkom itd.. Za začetek sobotnega srečanja smo pripravile nekaj splošnih nasvetov o učenju matematike. Potem smo se razdelili v tri skupine in se prilagodili dijakom. S seboj so prinesli učbenik za matematiko, ki je zelo dobro zasnovan in primeren za samostojno učenje. Dijakom smo dali nekaj navodil, izbrano temo, ki jim je pri pouku delala največ težav, smo še enkrat predelali s pomočjo učbenika. Večina učencev je priznala, da ga še niso odprli. Skušali smo poiskati primerne strategije za učenje in jih prilagoditi potrebam dijaka.

Sobotno dopoldne je zelo hitro minilo in če drugega ne, smo se malo bolje spoznali in premagali kakšno oviro pri medsebojni komunikaciji.

Dostopnost