Skoči na glavno vsebino

Od 27. 11. 2016 do 3.12. 2016 je na srednji šoli na Dunaju potekalo mednarodno srečanje dijakov v okviru Erasmus+ projekta InTime 21. Z naše šole so se ga udeležile prof. Jasmina Velikanje in štiri dijakinje: Hana Vihtelič (1T), Manca Kotnik (1A), Špela Bratuž (4B) in Petra Trček (4B).

Tema tokratnega srečanja je bila zelo široka: nacionalne in kulturne raznolikosti, stereotipi ter osebna identiteta. Vse dopoldneve so dijaki imeli vodene delavnice, kjer so v mednarodnih skupinah aktivno sodelovali v različnih dejavnostih, ki so jih zanje pripravili učitelji iz vseh partnerskih držav (Avstrija, Slovenija, Italija, Poljska, Danska, Finska in Španija). V okviru programa so dijaki s pomočjo učiteljev pripravili tudi nekaj “mednarodnih” točk petja in plesa, ki so jih za vse šolarje in dijake odigrali in zapeli v avli šole.

Popoldnevi so bili namenjeni bolj razgibanim dejavnostim: večerni ogled živalskega vrta Schönbrunn, obisk muzeja Dialog im Dunkeln, kjer so imeli možnost izkustvenega učenja življenja slepih ter tudi nekaj družabnih dogodkov.

Dijakinje je praznično obarvan Dunaj s številnimi božičnimi sejmi očaral, prav tako pa so bile navdušene nad gostoljubnostjo družin in dijakov pri katerih so bili v tem tednu nastanjeni.

V okviru projekta so načrtovana še tri srečanja: dve na Poljskem in zadnje, zaključno, v Italiji.

Dostopnost