Skoči na glavno vsebino

V  sredo, 18. 10., se je na šoli odvijalo posebno srečanje  za dijake tretjih in četrtih letnikov. Namen skupnega druženja, pod ambicioznim naslovom  »Ne teslo, Tesla bom!«, je  bil, približati  prihodnost dijakom.  Z nami so bili izjemni sogovorniki iz prakse, ki so  podelili svoje izkušnje in povedali, kakšne sodelavce iščejo – tiste, ki so zvedavi, imajo iskrice v očeh… Obiskali so nas z željo, da bodo dijaki našli odgovor prav zase in v življenju delali to, kar jih veseli, v čemer so dobri in bo njihovo delo ustrezno plačano.

Z dijaki so se pogovarjali::

  • Jan Cvitkovič, bivši dijak GJV, slovenski filmski in televizijski režiser, scenarist ter arheolog,
  • dr.Nadja Dobnik, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani,
  • Vesna Miloševič Zupančič, strokovna sodelavka za področje zaposlovanja mladih in študentskega dela na e-Študentskem Servisu;
  • Matjaž Horvat, projektni vodja Petrol in
  • Eva Cvelbar Primožič, bivša dijakinja GJV, izvršna direktorica za kadre, Kolektor.

Poudarili so,  da je Slovenija narod inovatorjev. Da imamo danes podjetja, ki delajo za NASO, da je avtor teorije na podlagi katere je človek prvič stopil na Luno – Slovenec, da je razpršilo za parfume razvil slovenski inovator! V sproščenem pogovoru so osvetlili, zakaj je radovednost lepa čednost in kako se odločati o izbiri študija in poklica. Pa zakaj so pomembne iskrice v očeh!

 

Dostopnost