Skoči na glavno vsebino

V okviru triletnega Erasmus+ projekta Airnet je od 26. do 30. 9. na Gimnaziji Jurija Vege Idrija potekalo srečanje koordinatorjev učiteljev. Srečanja se je udeležilo enajst učiteljev iz Malage, Barcelone, Dronfielda, Sindelfingna in Kourouja.

Prvi dan  smo gostitelji  predstavili program mednarodne izmenjave dijakov, ki bo od 6. do 12. novembra potekala na Gimnaziji Jurija Vege. Sledilo je usklajevanje terminov zadnjih dveh srečanj v tem šolskem letu ter analiza doseženih in še nerealiziranih ciljev našega projekta. V popoldanskem času so  si udeleženci ogledali Antonijev rov in Bolnico Franjo, ki je navdušila večino učiteljev, saj česa podobnega še niso videli.

V naslednjih dneh srečanja so koordinatorji načrtovali bodoče aktivnosti dijakov v projektu. V zanimivih delavnicah so učitelji spoznali, kako zmontirati videoposnetek iz fotografij, nastalih v predhodnih izmenjavah in kako sprogramirati mobilno aplikacijo v obliki kviza na temo našega projekta. Da pa učenje ne bi potekalo samo znotraj učilnice, so si v popoldanskem času ogledali še podjetje Pipistrel v Ajdovščini. Spoznali so proces izdelave njihovih letal in si jih kot končne produkte ogledali še v tamkajšnjem hangarju. Povezali so se tudi z Inštitutom Jožef Štefan, kjer so jim v Reaktorskem centru Podgorica predstavili zanimive izsledke raziskav o izboljšanju kakovosti zraka v mestnem okolju. Ker pa je večina učiteljev prvič obiskala Slovenijo, je bil zanje zanimiv tudi ogled  Škocjanskih jam in starega  mestnega dela Ljubljane. V kratkem, a zanimivem srečanju so učitelji spoznali lepote naše dežele, tehnološko najbolj razvita podjetja, hkrati pa uživali v lokalni kulinariki ter gostoljubnosti naših ljudi.  Projekt je  vodil in koordiniral profesor informatike, Nejc Grošelj.

Dostopnost