Skoči na glavno vsebino

Dijaki naše šole so bili s strani ​Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih izbrani med tri šole ​z uspešnimi dijaškimi podjetji​, da  razstavljajo svoje izdelke na sejmu​ IFAM-INTRONIKA-ROBOTICS 2023 – Strokovni sejmi za prodorno in napredno industrijo, ki poteka od 7. 3. do 9. 3. 2023 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Na sejmu se je predstavili Tine Jereb z industrijsko robotsko roko. Robotsko roko je skonstruiral tako, da je mogoča izdelava večine sestavnih delov s 3D tiskalnikom. To omogoča nizko ceno in možnost fleksibilnosti za različne aplikacije.

 Na sejmu se je predstavila tudi ekipa Shredder team, ki so pod mentorstvom Tanje Pirih izdelali priročen mlin za mletje mešane plastične embalaže, ki so ga poimenovali Plastožer. Ekipo Shredder team sestavljajo dijaki: Miha Smrdel, Andrej Rojc, Jernej Kavčič in Jan Razpet

 Svoje izdelke so predstavili tudi na okrogli mizi kadri za prihodnost, ki je tudi potekala v sklopu sejma na Gospodarskem razstavišču.

Razstavljali pa so tudi lanska uspešna izdelka Ladrfar – zložljivo samokolnico in Camp fire – žar iz odpadnih avtomobilskih gum, ki sta se na lanskem tekmovanju za Podjetje leta uvrstila na  prva tri mesta v sedmih kategorijah, Camp fire pa je osvojil tudi 2. mesto v tekmovanju za Podjetje leta.

Dostopnost