Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 29. maja, maturanti pišejo drugi del maturitetnega izpita iz slovenščine, zato bomo 2. in 3. uro pouka izjemoma preživeli v Filmskem gledališču Idrija, kjer si bomo ogledali glasbeni dokumentarni film o skupini The Beatles, Osem dni na teden. Prilagamo kratek opis filma in napovednik. Filmska vstopnica bo predvidoma stala 3, 5 evra (drugače je cena 5 evrov!).

Prilagamo kratek opis filma in napovednik.
The Beatles: Osem dni na teden (glasbeni dokumentarec)

Režiser Ron Howard v filmu razišče zgodovino skupine The Beatles od njihovih prvih nastopov v majhnih klubih v Liverpoolu in Hamburgu do rekordnih svetovnih turnej po stadionih v New Yorku, Melbournu, Tokiu in drugod. Film je sestavljen iz redkih in nikoli predvajanih arhivskih posnetkov in novih intervjujev s Paulom McCartneyjem, Ringom Starrom ter njihovimi številnimi opazovalci in sopotniki. Howardov film oriše vso evforijo neverjetnega vzpona Beatlov, a tudi posledice, ki so jih zaradi tega utrpeli člani skupine, zaradi česar so avgusta leta 1966 prenehali igrati na koncertih in svojo čudežno glasbeno energijo raje posvetili snemanju prelomnih studijskih albumov, po katerih jih najbolje poznamo danes.

 Osupljiva kompilacija koncertnih posnetkov skupine The Beatles med letoma 1960 in 1966, ki izkušnjo njihove glasbe v živo predstavi s povsem nove perspektive.

Napovednik:

Dostopnost