Skoči na glavno vsebino

V okviru Mednarodnega filmskega festivala za otroke in mladostnike Film na oko si bodo dijaki naše šole  ogledali projekcijo francoskega dokumentarnega filma Črne vrtnice*, ki ji bo sledil vodeni pogovor v organizaciji Zavoda Vizo. Prilagamo razpored ogleda.

Ogled filma se oba dneva začne ob 11. 40  – dijaki gredo od 4. učne ure 5 minut pred koncem, tako da imajo 15 minut časa, da pridejo v kinodvorano! Po ogledu kratkega filma Sare Kern Srečno, Orlo!  in filma Črne vrtnice sledi še pogovor, ki ga izpeljejo predstavniki  Zavoda za uveljavljanje vizualne kulture VIZO in ki bo končan najkasneje do 14. ure, da dijaki ulovijo avtobuse oz. da se učenci  4.a in 4.b vrnejo na šolo k 8. uri pouka izbirnih predmetov.

Ponedeljek, 3. oktober:

5., 6. in 7. ura

Vsi 1. letniki (razen 1.t) in vsi 2. letniki ter 4. T

 Torek, 4. oktober:

5., 6. in 7. ura

Vsi 3. letniki in vsi 4. letniki(razen 4.t) in 1.t

*Dokumentarni film režiserke in scenaristke Hélène Milano se osredotoča na življenja mladih deklet, starih med 13 in 18 let, ki živijo v predmestjih Pariza in v severnih četrtih Marseilla. Črne vrtnice so, po besedah ene od njih, dekleta, ki svojo ženskost – lepoto temnega cveta – skrivajo pod temnim ogrinjalom družbenega in kulturnega pritiska. Podobno kot Céline Sciamma v filmu Banda punc (La bande de filles, 2014), daje režiserka tudi v Črnih vrtnicah besedo izključno mladim dekletom, ki v pogovoru odkrivajo težave, s katerimi se soočajo v vsakdanu, kjer so kot potomke druge generacije priseljencev, kot Francozinje in kot ženske obenem, v iskanju lastne identitete in jezika, potisnjene na rob družbe.

Dostopnost