Prvi šolski mesec je mimo in za nekatere naše dijake je bil športno zelo pester in uspešen.

Najprej so 3. letniki uživali na Tednu športa na Malem Lošinju od 2.9. – 7.9.2019.

V petek 13. 9. 2019 se je ekipa dijakinj (Pia Brelih, Neža Lampe, Urša Lapanja, Alja Poljanšek in Lena Bogataj) uspešno borila na področnem tekmovanju v Odbojki na mivki v Šempetru pri Gorici in dosegla 4. mesto.

V soboto, 21. 9. 2019, so šolo na Šolskem državnem prvenstvu v gorskih tekih na Smledniku zastopali naslednji dijaki: Golob Gašper, Jereb Jan, Jereb Tine, Rožič Jakob, Lampe Neža, Leban Manja, Tušar Teja. V močni konkurenci so osvojili odlična mesta. Najboljša je bila Teja Lampe, ki je osvojila 3. mesto. Ekipno so dijaki osvojili 2. mesto, dekleta pa 1. mesto.

V sredo 25. 9. so imeli dijaki 4. letnikov športni dan. Udeležili so se lahko kolesarjenje do Male gore ali pa aktivnosti v Soča fun adrenalinskem parku v Solkanu.

Začela so se tudi že medrazredna tekmovanja v malem nogometu za dijake.

Dijaki pa so zelo uspešni tudi na izven šolskih športnih tekmovanjih:

Minuli konec tedna je v Ledeni dvorani mesta Dečin na Češkem potekalo Svetovno prvenstvo v Street dance show-u, kjer je mala mladinska skupina, kjer nastopata tudi naši dijakinji Vita Velikanje in Aneja Kacin osvojila naslov svetovnih prvakinj!

V soboto, 28.9.2019 je potekal Vzpon na Hleviše, kjer je prav tako sodelovalo kar nekaj naših dijakov tekačev in kolesarjev: Jakob Rožič je v teku  dosegel 6. mesto, kolesarji pa: Jan Jereb 3. mesto, Tine Jereb 4. mesto, Nace Gnezda 5. mesto, Matevž Mrak 6. mesto in Enej Logar 7. mesto.

Vsem udeležencem športnih tekmovanj iskreno čestitamo za uspehe!

Dostopnost