Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 9. 12. in petek, 10. 12. 2021, se je na naši šoli odvijalo srečanje projektnih partnerjev iz Litve, Romunije in Slovenije, ki sodelujemo v projektu Erasmus KA2: »ReCreate History through 3D, Game Design and Virtual Reality« oz. »PoUstvarjanje zgodovine s pomočjo 3D, oblikovanja igric in virtualne resničnosti«.

Cilj projekta je razvoj novih učni pristopov, s katerimi bomo skupaj z dijaki na podlagi raziskovanja zgodovinskih virov in z njim povezanega pripovedovanja zgodb ter z uporabo sodobnih tehnologij izdelali 3D model izbranega zgodovinskega objekta in razvili še mini računalniško igro. Razvijalci učnega gradiva so v okviru srečanja predstavili učne načrte za svoj del metodologije, ki smo jih skupaj poskušali povezati v celoto. V drugem delu srečanja smo pripravili načrt za oceno izvedbe pilotnega primera ter oblikovali plan za izvedbo usposabljanja učiteljev, ki bo potekalo od 18. do 21. januarja 2022 v Vilni, glavnem mestu Litve.

Projektni partnerji smo se tako po več kot letu dni sodelovanja preko videokonferenc prvič srečali v živo. Udeležence je v Idriji pričakala prava zimska pravljica. V kratkem času, ki je bil v okviru srečanja na razpolago, so si gostje po končanem prvem delovnem dnevu ogledali gimnazijo, demonstracijo klekljanja in razstavo čipk v Čipkarski šoli Idrija ter si privoščili kratek sprehod po mestu s predstavitvijo glavnih poudarkov iz bogate zgodovine Idrije. Po končnem srečanju smo v petek skupaj obiskali še Antonijev rov. Gostje so obisk v petek zvečer nadaljevali še z ogledom našega glavnega mesta in se utrujeni, a polni vtisov odpravili na dolgo pot domov.

Dostopnost