Skoči na glavno vsebino

Danes zjutraj je Državni izpitni center objavil rezultate letošnje mature za vso državo. Na  naši Gimnaziji Jurija Vege v Idriji smo zelo zadovoljni, saj so v tej generaciji štirje zlati maturanti.

Naziv zlati maturant so si z osvojenimi 30 ali več točkami na maturi letos prislužili Lara Straus, Matic Erznožnik, Sara Mlakar in Gal Petkovšek. Letos je na  gimnaziji maturo opravljalo 63 dijakov. 60 jih je uspešno opravilo zrelostni izpit, trije so zbrali premalo točk. V povprečju  so dosegli  22,1 točke (državno povprečje je 20,1) Zelo dober je tudi povprečni rezultat za celotno idrijsko generacijo saj so dosegli 95,2-odstotno uspešnost, kar je korenito več od državnega povprečja, ki se v zadnjih letih giblje okoli 84 odstotkov. Praktično pri vseh predmetih so ocene nadpovprečne, najbolj od povprečja pa izstopajo pri matematiki na osnovni ravni in fiziki za 0,4  pri psihologiji pa kar  za 0,8 točke.

Slovesna podelitev spričeval je bila  na gimnaziji  ob 10. uri. Maturanti so spričevala prejeli iz rok ravnateljice Karmen Vidmar, ki je z rezultati mature zelo zadovoljna.

Vsi zlati maturantje so za izjemen dosežek na maturi prejeli priznanje šole, za svoje delo in prispevek k prepoznavnosti šole  je priznanje šole prejela še Karmen Strel.

Matic Erznožnik pa  je za vrhunske rezultate na tekmovanjih iz področja matematike in fizike, kjer se je redno uvrščal v v sam vrh v svoji generaciji, prejel Zlato priznanje šole, to je najvišje priznanje, ki ga lahko šola podeli.

 

Dostopnost