Skoči na glavno vsebino

DSC 04421Dijaki programa strojni tehnik in mehatronik operater so tudi letos na natečaju TESSI crossborder AWARD, ki je projekt čezmejnega sodelovanjaPoučevanje trajnosti v Sloveniji in Italiji (Teaching Sustainability across Slovenia and Italy – TESSI), osvojili nagrade v vseh treh kategorijah.

V kategoriji ŠOLA, so žirijo prepričali s projektom Effective use of energy, water and effective waste management” pod mentorstvom Tanje Pirih in osvojili drugo mesto. Za nagrado so prejeli solarne polnilnike za mobilni telefon, LabQuest datalogger in 1 namizni osebni računalnik HP.

V kategoriji DIJAKI so Mirnes Lozić, Sandi Pivk in Mitja Likar, vsi dijaki programa mehatronik operater z izdelavo električnega motorja osvojili tretje mesto. Za nagrado so prejeli solarno pečico SUNCOOK in solarni komplet za prenosni računalnik.

V kategoriji MULTIMEDIJSKE ANIMACIJE pa so z videom Save the world_Can YOU do it too?” zopet osvojili tretje mesto. Video so posneli dijaki Haris Lozić, Mirnes Lozić in Urban Sedej, prav tako so vsi dijaki programa mehatronik operater. Za nagrado so prejeli domači kino Yamaha YHT-399.

Video si lahko ogledate na tej povezavi.

Dostopnost