Skoči na glavno vsebino

Dijaška podjetja PROTEUS in SLOBIKE  sta se izmed 62 podjetji, ki so sodelovala z  Zavodom  za spodbujanje podjetnosti mladih in pod  mentorstvom Tanje Pirih, na tekmovanju za Podjetje leta, uvrstila v finale v štirih kategorijah.  Po opravljenih intervjujih, pa je podjetje SLOBIKE osvojilo drugo mesto v kategoriji krožno gospodarstvo in prvo mesto  za najboljšo podjetniško idejo po izboru mentorjev 2020.

Dijaki so tekom šolskega leta spoznali in izkusili vse faze vodenja podjetja, od ustanovitve podjetja s prodajo delnic, razdelitve nalog, samo izdelavo ter trženjem. Oblikovali so tudi logotip podjetja in spletno stran. Dodobra so spoznali tudi sami sebe in ugotovili kako pomembno je sodelovanje v skupini za dosego skupnih ciljev.

Člani podjetja  SLOBIKE  so:  direktor podjetja Dejan Kramberger in Vili Božič iz 2. letnika programa mehatronik operater in Julija Pavšič in Selma Šakanović iz 1. letnika programa mehatronik operater. Dijaki so iz starih odsluženih koles izdelali novo »CARGO«  kolo za potrebe Mladinskega centra Idrija. Kolesa še nismo uspeli pobarvati, kar nam je preprečil  Covid 19.

Več o sami izdelavi si lahko ogledate na spletni strani: https://kdejansola.wixsite.com/slobike

Podjetje PROTEUS  pa sestavljajo trije dijaki 4. letnika programa strojni tehnik in sicer direktor Žiga Urh Gala, Matic Turk in Martin Mihevc. Dijaki so na temo I feel  Slovenia izdelali ekološka, unikatna in  odišavljena mila v oblikah znamenitosti  Slovenije. Mila so oblikovali v obliki :  lipovega lista, ki je simbol  slovenstva, nanj pa so dodali odtis čipke  in človeške ribice, ki je prav tako znamenitost Slovenije.

Dostopnost