Skoči na glavno vsebino

Med 18. in 20. marcem so se udeleženci Ustvarjalnikovega krožka, ki poteka na GJV Idrija, skupaj z mentoricama, udeležili Start-up vikenda. Namen vikenda je bil, da udeleženci od petka do nedelje intenzivno razvijajo svoje ideje ter na zaključni prireditvi pred komisijo predstavijo delujoči prototip.

Ves čas so bili na dogodku prisotni tudi izkušeni mentorji, ki so sodelujočim ekipam pomagali s predlogi in nasveti ter jim nudili podporo. Na dogodku so se učili “pitchanja”, skrivnosti hitrega prototipiranja, znani in izkušeni govorci so z mladimi delili svoje izkušnje iz časov, ko so še sami začenjali svojo podjetniško pot.

Idrijska ekipa, sestavljali so jo Bor Šturm (vodja), Maj Klančnik in  Nebojša Živanović, je skupaj z mentoricama Mašo Eržen in Tino Mervic razvijala produkt HydroPioneer. Gre za hibrid, ki združuje lastnosti gliserja in hydrofoil-a. Omogočil pa bo hitrejšo, bolj varčno in bolj eko vožnjo. Fantje so celoten vikend skoraj brez prestanka računali, izrisovali, dopolnjevali vse potrebne informacije za končno predstavitev, na kateri so se odlično odrezali.

S podjetniškim krožkom bomo še vse do zaključne konference, 1. julija, na kateri se bomo predstavili še z večjim številom idej.

Dostopnost