Skoči na glavno vsebino

Predstavitev: PROSTOVOLJSTVO V MLADINSKEM CENTRU IDRIJA

Mladinski center predstavlja prostor povezovanja, kreativnosti in novih priložnosti, zato bi vam radi na kratko predstavili kakšne možnosti prostovoljstva se ponujajo v naši lokalni skupnosti.

Se zanimate za različne kulture, potovanja, tuje jezike…? Mladinske izmenjave skupinam udeležencem omogočajo, da skupaj raziskujejo teme, ki jih družijo. Ob tem pa razvijajo svoje kompetence, postajajo pozorni na družbeno relevantne teme in področja, preko vrstniškega učenja raziskujejo nove kulture, navade in življenjske stile ter krepijo vrednote solidarnosti, demokratičnosti in prijateljstva. MCI se večkrat letno odpravi na mednarodne izmenjave, letos pa gosti celo dve v Idriji! To je priložnost za vse mlade, ki bi radi sodelovali pri oblikovanju in izvajanju programa in izmenjav v sodelovanju z MCI – morda imate kakšno idejo, vas posebej zanima določena tema ali pa še ne veste točno, kaj novega bi radi preizkusili? Naša vrata so odprta za vse zamisli in ideje!

Poleg izmenjav pa nas čakajo v prihodnjih mesecih tudi drugi zanimivi projekti – bi sodelovali pri realiziranju “Unlock Idrija”? Ali pa bi mogoče oblikovali notranjost MC Mobila, kasneje pa z njim obiskovali različna okoliška naselja in izvajali aktivnosti z otroki in mladino? O vsem tem in še več izveste na naši predstavitvi, zato vabljeni, da se nam pridružite!

Dijaki:

  • 2. letnika strojnega tehnika, v ponedeljek 10.2. 2020, v SLO 1, 6. šolsko uro
  • 3. letnika gimnazije, v ponedeljek 10.2. 2020 v SLO 1, 7. šolsko uro
  • 2. letnika gimnazije, v sredo 12.2. 2020 v predavalnici, 6. šolsko uro
Dostopnost