Skoči na glavno vsebino

Vljudno vas vabimo na otvoritev vadbenega poligona (fitnes kletke), ki bo v petek, 11. 11. 2022, ob 16.00 v Mejci. 

V športnem parku Mejca v Idriji je bila oktobra postavljena nova fitnes kletka. Gre za sklop vadbenih naprav, primernih za vse generacije. Idejo, ki sicer zorela že več let, je nadgradila skupina dijakov in dijakinj Gimnazije Jurija Vege Idrija, ki so pri izbirnem predmetu TRIM v šolskem letu 2021/2022 izdelovali nalogo na temo iskanja trajnostnih rešitev za športno-kulturni izziv v lokalnem okolju. 

Projekt, ki sta ga sofinancirali Fundacija za šport in Občina Idrija, se je začel septembra 2021 pri izbirnem predmetu oziroma interdisciplinarnem sklopu TRIM, ki pri dijakih spodbuja trajnost, rekreacijo, inovativnost in mednarodnost ter vključuje vsebine, povezane s predmeti športna vzgoja, slovenščina, angleščina in projektno delo. Dijaki Rebeka Gnezda, Živa Špeh, Tit Katarić in Erik Stegel so pod mentorstvom profesoric Jerneje Tratnik, Nataše Bogataj in Božene Rudolf idejo – željo po fitnesu na prostem, ki bo primeren za mladostnike, odrasle in starostnike, ponesli preko šolskih sten. Aktivno in očitno uspešno so namreč sodelovali z Občino Idrija in ponudniki, ki izdelujejo športno opremo, med katerimi jih je najbolj prepričal Sašo de Gleria v sodelovanju s podjetjem Taurus šport. Po tem, ko so izbrali primerne naprave, je sledila predstavitev končne ponudbe Športni zvezi Idrija in županu občine Tomažu Venclju, ki je dokončno dal zeleno luč postavitvi fitnes kletke. 

 

Nad končnim izidom projekta so dijaki več kot navdušeni. Poleg fitnes kletke, ki je pozitivna pridobitev za vse, ki jo bodo uporabljali, so pridobili tudi nova znanja in kompetence s področja načrtovanja, projektnega dela, timskega dela in dobre komunikacije. Gotovo jim bodo prav prišle še pri mnogih različnih izzivih, s katerimi se bodo srečali v prihodnosti.

Dostopnost