Skoči na glavno vsebino

Z današnjim dnem, 21.6., se zaključuje rok za izvedbo 1. kroga vpisnega postopka v srednje šole. Na Gimnaziji Jurija Vege Idrija na programih strojni tehnik in mehatronik operater nimamo omejitve vpisa, tako, da so bili sprejeti vsi kandidati, ki so izpolnjevali osnovne pogoje za vpis.

Na programu gimnazija je omejitev vpisa. V 1. krogu so bili sprejeti kandidati, ki so dosegli 143 ali več. Kandidati z manj točkami, na žalost, niso bili uspešni v 1. krogu, ampak se lahko ponovno prijavijo v 2. krog.

  • Tisti kandidati, ki ste bili uspešni, lahko do konca tega tedna pričakujete pošto s sklepi o sprejetju in potrdili o vpisu. Uživajte poletje in se vidimo 1. septembra. Čestitamo!
  • Tisti kandidati, ki niste bili uspešni v 1. krogu, danes pričakujte klic s strani svetovalne službe. Kot rečeno lahko ponovno oddate prijavo za 2. krog vpisnega postopka, in sicer izpolnite prijavnico (tabelo z navodili za izpolnjevanje) za 2. krog in jo oddate najkasneje do petka, 23.6., do 12.00, lahko scan preko e-pošte na tina.mervic@gimidrija.si. Prijavnica je dostopna tudi na spletni strani ministrstva na naslovu: Prijavnica za drugi krog izbirnega postopka | GOV.SI Pri izpolnjevanju tabele, si pomagajte s seznamom srednjih šol, ki je na voljo na spletni strani ministrstva na naslovu: Vpis v srednjo šolo | GOV.SIpod rubriko »Omejitev vpisa«. Rezultati 2. kroga bodo znani najkasneje do 29. 6. 2023 do 15.00 in vpis kandidatov uspešnih v 2. krogu bo potekal do petka, 30.6. do 14.00 (možna izvedba na daljavo).
  • Prijavnica
Dostopnost