Skoči na glavno vsebino

Šahovska zveza Slovenije se je odločila, da razpiše Spletne zoom krožke/šahovske delavnice in s tem omogoči vsem zainteresiranim učencem in dijakom igranje in učenje šaha.

Učenci in dijaki bodo enkrat tedensko sodelovali pri krožku/šahovski delavnici, kjer bodo spoznavali osnove igre, tisti, ki šah že poznajo, bodo svoje znanje nadgrajevali, vsi pa bodo tudi igrali. Dvakrat tedensko bodo razpisani tudi spletni turnirji, kjer bodo sodelovali tečajniki iz šol širom Slovenije. Zoom srečanja bodo potekala v popoldanskih urah, uporabljali pa bodo dokazano zanesljivo in kakovostno spletno platformo www.chess.com, tako za igranje kakor za učenje.

Razpisanih bo več terminov, na katere se lahko bodoči šahisti prijavijo, bodo pa razdeljeni na tri nivoje znanja. Prav tako bodo po želji lahko igrali spletne šahovske turnirje dvakrat tedensko.

Spletni krožek bo potekal od 1. decembra 2021 do 30. junija 2022.

Ker projekt zajema spletne turnirje v več državah, bodo najboljše šahiste iz različnih starostnih kategorij povabili na mednarodne turnirje, seveda vse z namenom popularizacije šaha, ki postaja v zadnjem obdobju močno orodje staršev in pedagogov v boju z družbenimi omrežji in elektronskimi igrami.

Ker je projekt namenjen vzpostavitvi šolskih krožkov, je predvideno sodelovanje za otroke brezplačno, šola pa prispeva 100 evrov mesečno. Vsak otrok lahko sodeluje na vseh turnirjih, na krožku pa enkrat tedensko v izbranem terminu glede na nivo znanja.

Ker se delavnice začnejo že s 1. 12., se zainteresirani dijaki prijavite najpozneje do četrtka, 2. 12., na naslov knjiznica@gimidrija.si

Če bo dovolj interesa, bo šola plačala kotizacijo.

Dopis za starše

Dostopnost